Om oss

Havrevreten - gården

Havrevretens gård blev till 1946 tack vare att ingenjör Berling och hans fru Ingeborg Berling köpte upp mindre markområden och slog ihop dessa till ett gemensamt. Familjen Berling bodde i Stockholm och hade Havrevreten som sitt sommarställe fram till 2012 då vi köpte det.  

När vi tog över fastigheten behövdes det göras en mängd renoveringar. Så det är först nu efter år av att tråkiga renoveringar som vi kan börja utveckla vårt ställe och prova våra drömmar om att bo, arbeta och leva på ett och samma ställe. 


Havrevretens gård
Maria Hofman Jarefalk Jarefalkphotography
2022 Trosa Inredningsfotograf Inredningsfoto Havrevreten Glamping Trosa Södermanland Skog Forest Trees Träd

Vi som driver Havrevretens Glamping

Vi som bor här på Havrevretens gård är en familj som från början kommer från Stockholm. Efter att vi fått vårt första barn ville vi lämna storstaden och drömde om lugnet på landsbygden. Det var en ren flax att vi hamnade här. Vi såg en annons och när vi såg gården så blev vi blixtförälskade i stället.

Huset hade varit ett sommarställe i mer än 60 år och behövde en rejäl upprustning – av allt. Efter år av renoveringar kunde vi börja göra något mer kreativt med gården.

Vi kände att vi ville visa upp och dela med oss av den fantastiska miljön vi har här samtidigt som vi inte ville göra något större ingrepp på naturen.

Många funderingar kom och gick innan tanken med en glamping till slut tog form. Det var 2020 och då var konceptet fortfarande nytt och endast några få ställen i Sverige hade glamping. 

Mitt i Corona epidemin öppnade vi våra första tält och sedan har det rullat på…