Om oss

Havrevreten - gården

1946 kom gården Havrevreten till tack vare att ingenjör Berling och hans fru Ingeborg Berling köpte upp mindre markområden och slog ihop dessa till ett gemensamt. Gården var sedan inom familjens ägo fram till dess att vi tog över 2012. Familjen Berling bodde i Stockholm och hade Havrevreten som sin sommarstuga. När vi tog köpte fastigheten behövdes det göras en mängd renoveringar och ombyggnationer. Så det är först nu som vi kan börja utveckla vårt ställe och prova våra drömmar om att bo, arbeta och leva på samma ställe. 

Vi som driver Havrevreten

Vi som bor på Havrevretens gård är en familj som flyttade hit från Stockholm efter att vi fått vårt första barn. Det var en ren flax att vi hamnade här men vi blev blixtförälskade i stället när vi såg det.

Huset hade varit ett sommarställe i mer än 60 år och behövde en rejäl upprustning – av allt. Så efter nästan 8 år av renoveringar kunde vi börja göra något mer kreativt med gården.

Många funderingar kom och gick men tanken med en glamping landade till slut och vi tyckte det skulle vara kul att få visa upp och dela med oss av den fantastiska miljö vi har här. Då vi inte ville göra något stort ingrepp på naturen så var dessa glampingtält den perfekta lösningen som man enkelt ställer upp plockar ned.