Om oss

Havrevreten - gården

Havrevretens gård blev till 1946 tack vare att ingenjör Berling och hans fru Ingeborg Berling köpte upp mindre markområden och slog ihop dessa till ett gemensamt. Familjen Berling bodde i Stockholm och hade Havrevreten som sitt sommarställe fram till 2012 då vi köpte det.  

När vi tog över fastigheten behövdes det göras en mängd renoveringar. Så det är först nu efter år av att tråkiga renoveringar som vi kan börja utveckla vårt ställe och prova våra drömmar om att bo, arbeta och leva på ett och samma ställe. 


Maria Hofman Jarefalk Jarefalkphotography
2022 Trosa Inredningsfotograf Inredningsfoto Havrevreten Glamping Trosa Södermanland Skog Forest Trees Träd

Vi som driver Havrevreten

Vi som bor på Havrevretens gård är en familj som flyttade hit från Stockholm efter att vi fått vårt första barn. Det var av ren flax att vi hamnade här men när vi såg det blev vi blixtförälskade i stället.

Huset hade varit ett sommarställe i mer än 60 år och behövde en rejäl upprustning – av allt. Efter 8 år av renoveringar kunde vi börja göra något mer kreativt med gården.

Många funderingar kom och gick innan tanken med en glamping landade till slut.

Vi ville visa upp och dela med oss av den fantastiska miljö vi har här samtidigt som vi inte ville göra något stort ingrepp på naturen. Då var dessa glampingtält den perfekta lösningen som man enkelt ställer upp plockar ned.

Sommaren 2020, mitt i coronaepidemien, öppnade vi våra första tält. Sedan har det rullat på…