Boka Vild mat och Skogsbad

Boka

Vild mat och Skogsbad

Få en ny blick på naturen!

 

Havrevretens omgivningar bjuder in till uteliv. Tillsammans med Lisen Sundgren, välkänd herbalist, forager, författare och natur och skogsterapiguide, ägnar vi dagen till att utforska de ätliga vilda växter som sköna maj månad bjuder på och hur naturen läker. 


Förmiddagen går vi ut på en ”viltsafari” och smakar på vilda växter som i maj bjuder på späda skott, blommor och blad från träden. Det här är en årstid som inspirerar till förnyelse och förändring. Lisen berättar om hur växterna kan användas till mat, huskurer och för att stärka hälsan. Lyssna, lär och förnya din matlagning och syn på hälsa!


Vi gör goda teer och Lisen berättar om hur man på bästa sätt kan anpassa sin livsstil utifrån årstiderna och samla kraft i naturen. 

VI samlar växter till en vild picknick i det gröna (om vädret tillåter, annars är vi i ladan). 

Eftermiddagen smälter vi intrycken och lär oss hur skogen kan bli vår bästa plats för återhämtning med ett Skogsbad som avslutas med en te-stund. 

 

Du får med dig hem:

Lisens bok Äta vilda växter; kunskap om växter du kan börja använda i din matlagning och förslag på teer du kan börja blanda själv, samt verktyg för hur du kan använda naturen för att förebygga och behandla stress, oro och nedstämdhet. Och en ny blick på skogen! 

 

Lär mer om Skogsbad och om Lisen här: www.lifebylisen.com

 

Varmt välkomna! 

Anmälan

 
 
 
 
 
 
 

Information


Vild mat och Skogsbad


Lördag 15 maj 2021

Kl 10.00 - 17.00


Pris 1700 kr (inkluderar välkomstfika, lunch, japansk te-stund samt boken Äta vilda växter).

 

Om Lisen Sundgren

Lisen Sundgren är herbalist, forager, författare och Natur och Skogsterapiguide.


Hon har i över 20 år ägnat sin tid åt att förmedla sin passion för naturlig hälsa och livsstil, vilda ätliga växter och hur örter kan stödja oss i vår vardag för en gladare livskvalitet.


Hösten 2020 sågs hon i en serie avsnitt i GoKväll, hon förekommer flitigt i media och har samarbetat med flera av Sveriges främsta kockar, med Rosendals trädgård, Artipelag, Pukka teer och många andra.